Jordgubbscheesecake glass utan ägg! Med eller utan glassmaskin!

Hej!!
Det känns verkligen som sommar här i södra Maryland. Det har varit 20-30 varmt här, underbart! Så då tycker jag det var väldigt passande att göra egen glass!
Receptet hittade jag på efter att jag tänkte på att jag inte hade äggulor hemma till att göra traditionell glass. Så jag experimenterade och fick fram helt fantastiska resultat på första försök.
Glassen är farligt god. Det tar en stund att göra, men det är helt klart värt det. Den här glassen kan även göras utan glassmaskin med några extra steg:)!
Om du inte vill göra jordgubbscheesecake eller en separat fryst cheesecake som jag gör, så kommer jag att föreslå andra förslag längre nedanför 🙂

glass1Krämig vaniljglass med smak av jordgubb och cheesecake bitar!

glass2

Tid: ca 3-8 timmar
Svårighetsgrad: Enkel
Räcker till: ca 6-8 personer


Cheesecake:
Botten:
Ca 500 g digestivekex
150 g smält smör
1 krm salt
2 msk vaniljsocker
Fyllning:
1 pkt Philadelphia färskost, rumsvarmt
1/2 burk kondenserad mjölk (hälften av en ca 397 g burk)
2 dl vispgrädde
1 msk citronsaft

Snabb Jordgubbssylt:
Ca 2-3 dl jordgubbar (efter smak)
1/2 dl vatten
1/2 dl socker
2 msk vaniljsocker
1 msk maizena
1 msk citronsaft + 1 tsk riven citron skal

Glassen:
1/2 burk kondenserad mjölk (andra hälften av en normalstor burk, ca 397 g)
3 dl vispgrädde
1 pkt Philadelphia färskost, rumsvarmt
2 msk vaniljsocker
1 msk citronsaft

Gör såhär:
(**Innan du börjar, glöm inte att om du har en glassmaskin då skålen måste vila i frysen i flera timmar, så måste det göras!**)

Börja med din cheesecake. Krossa digestivekexen tills allting är finmalt, blanda ihop med resten av ingredienserna för botten. Tryck ner allt i en form (storlek spelar ingen roll. Men ju större formen är, desto smalare blir cheesecaken och då fryser den fortare). Ställ i kylskåpet medan du gör fyllningen:

Vispa upp den rumsvarma färskosten tills den blir luftig, tillsätt resten av ingredienserna och vispa tills smeten är härligt len och luftig. Häll över digestiv botten och lägg in i frysen.

Medan chessecaken är i frysen så kan vi börja med den snabba jordgubbssylten!
Börja med att blanda ihop vaniljsocker och maizena i en liten skål, ställ åt sidan. Tvätta jordgubbarna och skär i halvor, lägg alla ingredienser i en kastrull , rör om och låt puttra tills sylten är tjock och len. Smaka av, kolla om du vill ha lite mer socker, vanilj eller citron! Häll över i en skål och låt svalna HELT i kylskåpet.

Se till att cheesecaken är helt frusen. Om den är det, skär cheesecaken i små små rutor, lägg tillbaka in i frysen medan vi gör glassen.

I en skål, vispa upp det rumsvarma färskosten tills den är fluffig, tillsätt sedan alla andra ingredienser och vispa tills smeten är väldigt luftig, lätt och len.
Om du använder en glassmaskin, slå på den och följ instruktionerna gör din glassmaskin. När du är klar, häll halva glassen i en glas eller glasslåda, häll över hälften av cheesecake bitarna och klicka i jordgubbssylt. Häll sedan över resten av glassen och gör samma sak med cheesecaken och sylten. Frys i minst 4 timmar eller över natten! Ta ut 10 minuter innan servering för att mjukna upp den lite

Om du INTE har en glassmaskin, värva ingredienserna precis som ovan, lägg i frysen och rör om glassen varje 15 minut tills du är glad med konsistensen. När du är nöjd, frys i 4 timmar eller över natten.

Andra smakförslag:
• Oreo/ballerina
• Blåbär
• Kladdkaka
• Saltad Karamell
• Päron
• Äppelpaj
• Banan, Jordnötssmör & jordgubb
• Choklad med marshmallow

Anteckningar:
Om du inte vill göra jordgubbssylt eller cheesecake så kan du skippa båda! Självaste receptet på glassen kan du använda som ett basic recept.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s