Julgodis – Wienernougat!

Hej!

Snart är julen här!!! Finns det något som är mer passande än att baka lite julgodis?? Nej exakt, så jag ville tipsa om wienernougat, något som jag inte gjorde förra julen, utan gjorde mest lite snöbollar, snickersbollar, cornflakesgodis och polkabräck! Men nu hörni, så ville jag testa något nytt, hade inte tid med att koka knäck så jag gjorde wienernougat istället. Helt fantastiska smakar dem, hade i 50 % mörkchoklad så det blev helt okej, ska nog testa med mjökchoklad istället nästa gång! 🙂 Busenkla att göra! Vill även säga att det är jättekul att så många har hittat hit!! Blir jätteglad, tacksam och peppad när ni besöker bloggen så ofta 🙂 

wienernougat

250 g nougat

150 g mörk choklad 50% (rekommenderar mjölkchoklad eller 40% mörkchoklad för dem som inte gillar smaken av mörk choklad)

50g mandelspån

Rosta mandelspånen i en torr stekpanna. Var försiktigt så att du inte bränner spånen. Grovhacka mörkchoklad och häll över det i en skål, smält nougaten över vattenbad, häll i den mörka chokladen och till sist mandelspånen. rör om tills all choklad är smält. Häll över allting i en form och låt stå kallt i några timmar eller över natten!

Hoppas det smakar!

Annonser

One thought on “Julgodis – Wienernougat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s