Key Lime-pie ~ En favorit i repris!

Hej, Medina här🙂

Jag älskar våren! Helt underbart, jättevackert dessutom. I Borås brukar vädret vara finare på våren än på sommaren eftersom det oftast brukar regna. Här är i alla fall en frisk, supergod favorit i repris! :’) Tack till Nadja som hjälpte till och till alla som hjälpte till med att äta upp den.. Linnea..😉

Jag älskar verkligen lime, inte bara smaken utan även doften och färgen, helt underbart🙂 Jag hoppas att allt är väl med er och snart är det sommarlov. Då blir det ännu mer bak :’D Bilderna blev inte alls bra men detta får duga,🙂

Key lime pie

 

Key lime pie

 

Fyllning:
8 äggulor
1 burk kondenserad mjölk blir 397 g
saft från 4 limefrukter

Garnering:
3 dl vispgrädde
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Rivet limeskal eller lime bitar

Botten:
500 g digestivekex
200 g smält smör

Sätt värmen på 175 grader
Börja med pajskalet: Krossa digestivekexen tills allting är finmalt, blanda sedan ihop med det smälta smöret. Tryck ner allting i en pajform och förgrädda i ca 20 minuter.
När du är nöjd med färgen så kan du ta ut den och låt kallna helt.
Sänk värmen till 150 grader.
*Använd en vanlig visp, INTE elvisp*
Vispa samman äggulor, kondenserad mjölk och limesaft i en skål tills smeten är lite tjockare.
Häll smeten över det KALLA pajskalet och grädda i 20-30 minuter. Fyllningen ska vara mjuk men inte lös-
Låt kallna i kylskåpet 1 timme men helst över natten!
Vispa grädde, florsocker och vaniljsocker tillsammans och sen över pajen och servera!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s