Lemon curd tarteletter med vaniljpudding ~ Snabb dessert

God dag, Medina här!

Veckorna och månaderna och åren bara flyger förbi, tycker ni inte det? Snart är skolan över! Ajöss med nian och hejhej gymnasiet, planerna är nu att jag ska gå Demokrati och mänskliga rättigheter på Bäckängsgymnasiet🙂 Ser mycket fram emot dem 3 åren på Bäckäng eftersom att det är en bra skola med bra resultat.🙂

Jag har gjort mina första tarteletter!! Måste erkänna att det var lite jobbigt med degen eftersom att det här med deg och så inte är det jag är bäst på men underbart gott blev det i alla fall🙂 Man märker att detta var första gången eftersom att den sprack lite och höll inte riktigt ihop, men ingen är perfekt! Och så är detta snabbversionen av den ”riktiga” som jag har gjort.

Ibland orkar man inte göra saker och ibland har man inte tid helt enkelt. Så puddingen är inte hemgjord utan jag använda en påse av Dolcelas vaniljpudding, SUPERGOD! För en ännu snabbare dessert kan man köpa färdiga tarteletter!

 

Lemon curd tarteletter med vaniljpudding

Lemon curd tarteletter med vaniljpudding

Tarteletter:
100 g rumstempererat osaltat smör
3 ½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
½ dl florsocker
1 ägg
‘ eller färdigköpta ‘

Lemon Curd:
1 ½ citroner
2 äggulor
1 helt ägg
2 dl socker
100 g smör

Vaniljpudding ~ En påse av Dolceas Vaniljpudding

Gör dina tarteletter:

Värm ugnen till 175 grader
Börja med att röra om mjöl och smör til en smulig blandning i en kitchen aid eller med en elvisp
Sedan kan du under låg hastighet tillsätta strösocker och florsocker och sedan ägget.
Vispa ihop tills allting är kombinerat men inte för länge! Täck degen men plastfolie
och låt stå inne i kylskåpet i ca 30 minuter. Ta ut och kavla ut degen, tryck ner degen i tarteletteformar
eller i muffinsformen eller vad du nu än gör dina tarteletter i. Stoppa ner bakplåtspapper i formarna på degen,
fyll på med torra bönor eller kikärtor och grädda i ungen i ca 10 minuter.
Ta ut tarteletterna och lyft bort bakplåtspappret och ärtorna/bönorna försiktigt.
Grädda i ytterligare 10 minuter, eller tills tarteletterna har fått en gyllenbrun och fin färg!
Ta ut ur formarna och låt vila på en tallrik.

Gör sedan din Lemon Curd, börja med att tvättas citronerna ordentligt.
Riv sedan skalet på citronerna in i en skål, men akta så att du inte får med det vita annars blir det beskt.
Pressa även ut juicen i samma skål! Lägg en annan skål över ett vattenbad, här i ska du vispa ägget, äggulorna och sockret innan skålen har hunnit bli varm.
Tillsätt nu citronsaft och skal och rör om tills krämet har blivit tjock i konsistensen! Låt kallna.

Hur jag tillagar min Dolcela vaniljpudding (1 påse)
Börja med att hälla i 4 ½ dl mjölk i en kastrull, medan du väntar på att mjölken ska koka upp så
blandar du pulvret med ca 1 dl mjölk och 4-6 msk strösocker beroende på smak. När mjölken har börjat koka
kan du tillsätta blandningen och röra om fort och ordentligt, när den har tjocknat drar du av kastrullen från plattan.

När allting har svalnat så tar du en tartelett, pudrar över florsocker eller vaniljsocker och fyller på med först lemon curd och sedan vaniljpudding!
Låt gärna stå en stund i kylskåpet och innan du äter tarteletten ska den också helst ha stått ute några minuter så att smakerna kommer tillbaka.

Hoppas det smakar!🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s