Härlig frozen cheesecake med smak av choklad!

Hej! Medina här!

Den här kakan gjordes igår och jag smakade lite igår och bestämde mig för att det skulle vara bäst för kakan att sova över i frysen! Bästa beslutet ever ! Efter en stund i köket var kakan klar och väntan som värst. Väntan blev i slutändan värt det eftersom att den var HUR GOD SOM HELST!!!!

Om ni inte har gjort en liknande så måste ni verkligen göra denna, mitt bästa tips är att låta den stå i frysen över natten så smakar den helt fantastiskt!

Som ni kanske ser på bilderna så är bottnen inte allt tjock. Detta är för att Sabina av någon underlig anledning inte tycker om digestivbotten med smör. Ja det är sant…. MEN om hon hade tyckt om digestivbotten så hade jag haft i ett paket, jag hade i 1/3 av paketet. 

Härlig frozen cheesecake med smak av choklad!

 

Är det inte alltid så med vissa desserter? Bäst om en får stå! Och det kan jag inte klaga på! Jag älskar kombinationen av choklad, apelsin och vanilj. Oslagbart!

Härlig frozen cheesecake med smak av choklad!

 

Kakan uppskattades utav alla i familjen det inkluderar katten Dumle som fick tag i min medan jag var i köket och gjorde rent! Kakan kommer definitivt att göras om, och väldigt snart! Passar utmärkt om du vet att gäster kommer dagen därpå, då har den fått stå i frysen ett bra tag och gottat sig!

Härlig frozen cheesecake med smak av choklad!

 

 Här kommer receptet😀 !

 
Självaste cheesecaken:
200 g philadelphiaost – man kan även testa att ha i den nya marabou smaken!
3,5 dl vispgrädde
3 mellanstora ekologiska ägg
½ dl strösocker
3 msk ljust muscvadosocker
1 tsk citronsaft
2 msk vaniljsocker eller en halv vaniljstång
100 g riven mjölkchoklad <- välj bland din favoritchoklad!🙂

Botten:
1/3 pkt digestivkex
50 g smält smör

Chokladlager:
200 g mjölkchoklad – Din favoritchoklad förstås! Jag använder alltid Fazer’s mjölkchoklad eftersom att jag gillar smaken.
1,5 dl vispgrädde
3 tsk apelsinsaft eller lite riven apelsinskal

Såhär gör du!😀
Börja med bottnen – Krossa digestivkexen eller kör i en matbredare tills det är fin krossat!
blanda i det smälta smöret. Tryck ut allting i en form och låt stå i frysen medan du gör resten.

SKÅL 1: Här har du separerat på äggulorna och äggvitan och skålen är relativt stor, här har du äggulorna. Tillsätt färskosten, allt socker och vaniljsocker
och citronsaften och blanda tills alla klumpar är borta och du får en slät smet! Lägg åt sidan.

SKÅL 2: Här har du i vispad grädde, tillsätt gärna 1 msk vaniljsocker eller vaniljstång för mer smak. Vispa grädden HÅRT men överdriv inte.
Vänd ner grädden i SKÅL 1 (med äggulorna) tills det är blandat, överarbeta inte smeten då kan den skära sig.

SKÅL 3: Här har du äggvitorna. TÄNK PÅ ATT alla redskap ska vara rena och TORRA när du skall vispa äggvitorna, annars
är risken stor att detta inte blir en ”marängsmet”. Vispa äggvitorna så att det går att vända skålen över huvudet och äggivtan skall inte rinna.
Vänd ner detta i SKÅL 1 där äggulorna och grädden är. Vänd ner tills allting är inarbetat i smeten. Riv även 100 g av din choklad och vänd in den i smeten också.

Ta ut din form, häll i fyllningen, lägg på ett lock eller ugnsfolie över och lägg tillbaka formen in i frysen.

Nu kan du göra chokladlagret ”såsen” eller tryffeln!
Börja med att bryta chokladen i mindre delar i en skål. Koka upp grädden & citronsaften/skalen och häll över chokladen.
Vispa tills alla klumpar är borta och det är en tjock härlig smet! Kontrollera så att smeten är i rumstemperatur INNAN du häller över din cheesecake.
OM den är kall, häll över cheesecaken, lägg tillbaka ugnsfolien på och in i frysen i minst 6-7 timmar (beroende på hur stark din frys är) eller helst över natten!

Hoppas det smakar! / Medina🙂

 

4 thoughts on “Härlig frozen cheesecake med smak av choklad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s