Het kycklinggryta med krämig potatisgratäng

10000000000 tummar upp till maträtten😀  Jättegod, speciellt grytan, oohh speciellt gratängen, Nä allt var så gott!

Provsmaking!

Här sitter jag och provsmakar maten helt själv, haha ensam hemma🙂 ! Maten var väldigt god må jag säga, detta ska jag definitivt laga fler gånger.

Riktigt goda kryddblandningen

Här har ni den självaste kryddblandningen jag slängde ihop lite snabbt, gott och starkt🙂  Kryddan längst till vänster är en utav mina favoritkryddor som jag använder i nästan allting, ”pepparmix” heter den!

Het kycklinggryta med krämig potatisgratäng

Jag tycker inte att man ska använda ” nyttig potatisgratäng ” eller ” potatisgratäng utan fett ” Utan en potatisgratäng ska vara krämig och fet och då blir den riktigt god! Nyckeln är (tror jag) är grädde med hög fetthalt, allting ska vara högt, då blir det krämigare! Detta är ingen gratäng för dietmänniskor!

Het kycklinggryta med krämig potatisgratäng

 

Het Kyclinggryta:
4 kycklingfiléer
1 hackad gul lök
1 burk krossade tomater
2,5 dl matlagningsgrädde
1 glas vatten
½ dl creme freiche
5 tsk pepparmix
5 tsk curry
3-4 tsk allroundkrydda
1-2 tsk vitlökskrydda
( Krydda efter egen smak så får du en variation )

Krämig potatisgratäng:
10 mellanstora potatisar
5 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 dl riven ost
Salt och peppar eller pepparmix

 

Potatisgratäng:
Värm ugnen till 200 grader.
Skala och skiva potatisen och låt stå i en bunke med vatten.
Rör ihop grädde, creme fraiche och ost, Krydda och salta riktigt efter egen smak.
Rör ihop potatis med gräddblandningen och häll i allting i en form.
Se till så att gräddblandingen täcker dina potatisar så att potatisen kan koka under grädden, om inte tillsätt lite grädde.
Ställ in i ugnen och grädda i ca 50 – 60 minuter.

Kycklinggryta:
Skär kycklingfiléerna i små kuber och stek tillsammans med den finhackade löken tills kyckligen är helt vit igenom.
Tillsätt krossade tomater, matlagningsgrädde, vatten. När det har kokat i ca 4 minuter så kan du tillsätta creme freiche och kryddorana.
Koka inte för länge, då försvinner smakerna. Koka i ca 3-5 minuter, smaka lite då och då om du behöver krydda mer!
Stäng av plattan och servera gärna med din krämiga potatisgratäng eller med ris eller pasta😀

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s