Hallonsmulpaj med vaniljsås

Hejsan, hoppas ni mår bra?🙂 Idag är det den sista dagen på jullovet och det betyder – skola imorgon :s Men men, det är bara att ladda med krafter och ta sig dit!

Den här pajen är riktigt god om man gillar smulpaj. Påminner mig så mycket om sommaren, uh vad jag saknar sommaren! Och den blommande våren!  När man har slut på vaniljsocker till vaniljsåsen så måste man improvisera fort, som tur var så hade jag lite vit choklad som man hackade grovt och rörde ner i såsen. Så detta blev en lite annorlunda vaniljsås, men riktigt god var den🙂 Riktig god sommarpaj. hehe det ser ut som kokos på bilden men jag råkade köra lite för länge i min kitchen aid, så det blev inga fina klumpar😦

Hallonsmulpaj med riktigt god vaniljsås

 

Hallonsmulpaj med riktigt god vaniljsås

Smulpaj:
2 ½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
125 g smöv (ej smält)

Fyllning:
3-4 dl frysta hallon (ej tinade)
3-4 msk strösocker
1-2 msk potatismjöl
– ha gärna i 2-3 tsk vaniljsocker

Vaniljsås:
4 msk socker
2 tsk potatismjöl
4 dl mjölk
100 g grovt hackad vit choklad eller 2 msk vaniljsocker

Värm ungen tillm 225 grader
– Smulpaj – Smörj en form och lägg åt sidan.
Lägg mjöl, socker och smör i en skål finfördela smöret med fingrarna eller med en gaffel tills hela smeten är härligt
smulig!
Blanda ihop hallon, socker och potatismjöl o en skål innan du häller över det i pajformen.
Fördela degen över hallonen, grädda i ungen i ca 15-18 minuter.

– Vaniljsås – Sjud (under omrörning) alla ingredienser medans du hackar den vita chokladen,
innan det börjar koka kan du hälla i den vita chokladen och låta den smälta in. Ta bort kastrullen när såsen har tjocknat och börjat koka.
Severa med din smarriga hallonpaj!😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s