Jordnötsbollar – Snickersbollar

Dessa är perfekta för er som inte vill ha det allt för sött. Jordnötssmöret gör allting lite saltat och gott 🙂 Gjorde sig inte sådär superbra på bild men de var goda 😀 Snickerbollar doppade i choklad

Snickerbollar

 

Snickersbollar:
350 g jordnöstssmör – EJ crunchy
En näve hackade pistagenötter eller cashewnötter
1 dl ljus sirap
½ dl strösocker
½ dl rårössocker
2 tsk vaniljessens / 1 msk riktig vaniljsocker
1 dl kokos
9 dl krossad cornflakes
100 g mjölkchoklad

Lägg sirap och allt socker i en kastrull, se till så att det inte börjar koka.
Sedan kan du tillsätta vaniljessens/vaniljsockret, kokosen och jordnötssmör, rör om ordentligt.
Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt de hackade nötterna och den krossade cornflaksen.
Låt stå kallt tills det blir en formbar smet, forma till små bollar och låt så kallt en stund medan du gör chokladen.
Smält 100g mjölkchoklad i vattenbad och doppa hälften av snickersbollarna i chokladen, botten av snickersbollarna ska
inte vara täckta av choklad, låt stå kallt under natten och njut av det nästa dag! 🙂

Annonser

5 thoughts on “Jordnötsbollar – Snickersbollar

    • twidina skriver:

      Hej Elin! Jag har faktiskt aldrig testat att frysa in godiset. Dom försvinner alldeles för fort 😉 Kanske testa att frysa in 1 och se hur det går? Berätta gärna hur det gick!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s