Underbar vit chokladmousse med hallon ~Wonderful white chocolate mousse with raspberries

Åååhh älskar vit choklad, älskar grädde, älskar smaken av vanilj och älskar hallon. Så finns det en bättre kombination än att göra chokladmousse?  Och så är det tredje advent och jag veeeeeet att jag borde använda lite mer juliga smaker men hallon är gott och man dissar inte hallon när man har det i frysen!😀

Denna var hur god som helst och uppskattas vääääldigt mycket av familjemedlemmarna🙂

In english: Aaahh I love white chocolate , I love whipped heavy cream and I love the taste of vanilla and I love raspberriesSo is there a better combination than to make chocolate mousse? And so is the third Sunday of Advent and I knooooooow that I should use a little more Christmassy flavors but raspberries are good and you do not ditc raspberries when you have it in the freezer! : D

This was soo good and was very appreciated by my family members🙂

Vit chokladmousse

IMG_8174

Vit chokladmousse

Vit chokladmousse:
25 g smör – butter
200 g vit choklad –white chocolate
2-3 tsk riktigt vaniljsocker – 2-3 table spoons of real vanilla sugar
4 ½ dl vispgrädde – About 2 cups Heavy pastry cream
4 äggulor  –Egg yolks

Börja med att smälta vit choklad och smör tillsammans över ett vattenbad, låt inte skålens botten
röra vid vattnet som kokar, för då blir det galet varmt och allting bränns.
Låt stå åt sidan medans du vispar grädde och vaniljsocker luftigt men inte för hårt.
Tillsätt äggulor i det svalna choklad blandningen och rör om ordentligt. Ta två stora skedar
av grädden och lägg den i choklad blandningen så att det får samma temperatur,
häll choklad blandningen i grädden och vispa ihop ordentligt.
Spritsa i glas, toppa med hallon och låt stå i ca 2-3 timmar innan servering – helst!

This is how you make it in english: 

Start by melting the white chocolate and butter together over a water bath, do not let the bottom of the bowl
touch the water because the water is crazy hot and you can burn the mix.
Let stand aside while you whisk the heavy cream and vanilla sugar in a kitchen aid, but not too hard The consistensy should be soft.
Add the egg yolks into the cooled chocolate mixture and stir well. Take two big spoons
of the cream and put it in the chocolate mixture so that it has the same temperature,
pour the chocolate mixture into the cream and whisk together thoroughly.
Pipe into glass, garnish with raspberries and let stand for 2-3 hours before serving!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s