Jättegoda Maränger ~ Very tasty meringues

Älskar verkligen maränger, de är GÖRENKLA att göra och gräddas i ca 1 timme i ungen!De smakar jättegott, älskar att de är sådär lite smuliga och sega samtidigt, underbart! Ska helt klart göra detta flera gånger😀 Dessa ska helst spritsas/klickas på bakplåtspapper men jag hade ingen som det blev jobbigt att transportera dessa till en skål :p

In english: I Really love meringues, they are SUPER EASY to make and bake for about 1 hour in the oven!  They taste delicious, love that they are a little crumbly and chewy at the same time, wonderful! I’ll definitely make them several times more: D  These should preferably piped / clicked on parchment paper but I did not and that why it was difficult to transport them into a bowl :p

Maränger

Goda Maränger!

Maränger:
3 äggvitor – egg whites
2 dl socker – about 1 cup of sugar
1 krm ättiksprit – 1 ml vinegar
Och eventuell smaksättning, vissa av mina hade chokladsås i sig. – Add a flavor if you’d like, some of my meringues had store-bought chocolate sauce.

*Bunke& visp måste vara HELT RENA OCH TORRA* – The bowl and the whisk has to be completely clean and dry. 

Värm ugnen till 125 grader
Börja med att vispa äggvitor till ett fast vitt skum, detta tar ca 2 minuter.
Sedan kan du tillsätta ättiksyran och vispa ytterligare 1 minuter, alltid på en hög hastighet.
Nu kan du tillsätta lite socker i taget under tiden du vispar, som slutresultat så ska du kunna vända
skålen över huvudet c: Hhehe mamma fick en hjärtattack när hon kom in och såg att jag hade en skål över huvudet!
Vänd i eventuell smaksättning eller hushållsfärg! Spritsa eller klicka marängerna med en sked på en plåt klädd i bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ungen i ca 1 timme eller 50 minuter, beroende på din ugn och hur du vill ha marängerna!

 

This is how you make it in english:

Preheat oven to 125 degrees Celsius
Start to whisk the egg whites to a solid white foam, this takes about 2 minutes.
You can then add the vinegar and beat another 1 minutes, always at a high speed.
Now you can add a little sugar at a time while whisking, as the final result, you should be able to turn the
bowl over your head without the mixture moving, Hhehe mother had a heart attack when she came in and saw that I had a bowl over my head!
Turn in any flavoring or food coloring! Pipe or click meringues with a spoon on a baking sheet covered with parchment paper.
Bake in the middle of the oven for about 1 hour or 50 minutes, depending on your oven and how you like your meringues!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s