Vaniljpannacotta med smörkolasås

Okej… Jag försökte förstå mammas instruktioner, eller det var mer hennes kompis instruktioner och jag tror att jag lyckades bra? Haha SUPERGOD blev pannacottan som är anpassad efter vegetarianer (dock inte veganer) eller för personer som inte äter riktig gelatin, den blir lika god som vanlig pannacotta, och detta är speciellt en hit för en person som tycker om smörkolasås🙂 Vilket jag själv inte är så förtjust i utan ska nästa gång värma en burk dulce de leche och ringla över🙂

 

IMG_7962

 

IMG_7970

 

IMG_7971

 

Vaniljpannacotta för ca 4 personer:
4-5 dl vispgrädde
1 dl Gelésocker
2-3 msk vaniljsocker eller 3 tsk vaniljessens

Smörkolasås:
1 ½ dl strösocker
2 1/4 dl Vispgrädde
25 eller 50 g osaltat smör – Jag tycker om lite med lite mer smör hehe.
Börja med Pannacottan:
Vispa ihop grännde, gelésocker och vanilsocker/essens i en kastrull på hög värme.
Låt koka i 30 sekunder (så att det har tjocknat) della upp i små former och kyl i kylskåp.

Smörkolasås:
Smält all socker i en tjockbottnat kastrull, sockret ska ha en gyllenbrun färg annars kan det smaka bränt (smält under låg värme)
Sedan kan du tillsätta lite vispgrädde i taget och höja värmen en aning, rör om tills alla klumpar är upplösta och låt sedan koka i 5 minuter.
När det har kokat i 5 minuter så kan du dra bort kastrullen, stäng av plattan och tillsätt smör och rör om tills smöret är blandat,
ta ut pannacottan och vänd den försiktigt upp och ned så att pannacottan lossnar, ringla över smörkolasås och servera!🙂

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s