Bananoffe Pie

Mumsmumsmums!
Bakade nyss ett recept på Bananoffe Pie, hur god som helst. Tog lite tid eftersom att jag kokade kondenserat mjölk i 2 ½ timmar! I här har ni receptet 🙂 Men nu går det att köpa färdig Dulce de leche som det så fint kallas! Istället för att koka kondenserat mjölk så är den redan karameliserad. I affären står den nog bredvid den kondenserade mjölken! Men om du ni av någon anledning vill koka så kommer aviseringar lite längre ner 🙂
”Fyllningen”
2 mindre burkar kondenserad mjölk eller karameliserad.
2 skivade bananer
Vispad grädde
4 dl visprgrädde
2 dl floursocker
1 tsk vaniljessens eller 2 tsk vaniljsocker
Botten
200 g smält smör
400 g digestivkex
Garnering
En liten eller en stor Marabou Daim eller annan favoritchoklad
Hur du kokar den kondenserade mjölken:
Lägg burkarna (utan omslags pappret  i en stor kastrull. Fyll vattnet så att det täcker locken på burkarna och lite till. Sedan så kokar du burkarna i två och en halv timma. Du måste hålla koll på detta eftersom att vattnet MÅSTE täcka locket hela tiden. Så fyll på om det börjar avdunsta lite vatten, annars kan den explodera.  När den har kokat så kan du stänga av plattan och låta den stå där en liten stund.
Nu kan du börja krossa digestivkexen och lägg undan den. När du smälter smöret så ska du ha i vaniljsockret samtidigt. Efter det blandar du ihop kexet och smöret. Tryck sedan ut detta i en form och låt stå i kylskåpet. Åter igen till kolakrämen:
Nu kan du hälla ut vattnet och ersätta det med kallt vatten istället. Låt stå i ca 5 minuter. Öppna burken och det ska se ut som det gör på bilden nedan! Bred kolan över bottnen och skurna bananer på. Sedan grädde och hackad Daim.
Låt stå i kylen en stund innan servering!
Annonser

2 thoughts on “Bananoffe Pie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s